Alcohol történet

Alcohol - Biográfia

A zenekar története 2003. nyarán kezdődött Okányban, egy Békés megyei kis faluban, ahol a banda frontembere, Csövi (Tóth Sándor) tengette hétköznapjait. Bujdosó Csaba a zenekar gitárosa, alapító tagja ebben az időben nyaralt éppen nagyszüleinél, a fent megemlített faluban. Néhány eszmefuttatás és sör mellet elhatározták, hogy zenekart alapítanak. Csövi két héten belül Budapestre költözött,Szabó Tamás (kezdetben dobos, később gitáros) csatlakozott hozzájuk és néhány próba után a feldolgozások mellett el is indult a saját dalok írása. A koncertek hangulata és a rajongók visszajelzései alapján, már az elején kiderült, hogy nem fog az Alcohol egyfajta ”szabadidő zenekar” maradni.

Rengeteg próba, bulik, nehézségek után 2007-ben, az Edge Records gondozásában végre megjelenhetett a zenekar első nagylemeze, ‘Ezen a szinten’ címmel. Az első nagyobb sikert a ‘Vársz rám’ című dal és a hozzá készített klip hozta, a zenekar számára. A lemez, a megjelenés után a kiadó által vezetett top 10-es lemez eladási listán szerepelt sokáig.

Megkezdődött az országjárás, az új dalok írása és 2009-ben megjelenhetett (szintén az Edge Records gondozásában) a második nagylemez, ‘Házam egy kocsma’ címmel, ami még nagyobb sikert hozott a zenekar számára. Az egyre növekedő közönség visszajelzése az előző lemezhez képest is pozitívabb. Az első szakmai elismerés is ekkor érkezett a zenekar számára, a címadó dal jóvoltából. A Rock Tv által meghirdetett videoklip pályázaton a Házam egy kocsma dal, közel ezer szerzemény közül a top 5-ben végzett, aminek a díja egy profi stábbal rögzített videoklip volt.

https://www.youtube.com/watch?v=fCgTV6cd8Gg

A bandában jó néhány tag csere történt, az eredeti, alapító bandából Csövi az egyetlen, aki viszi tovább a zenekart. 2012. januárjában csatlakozik a zenekarhoz, gitáros poszton, Ambrus Zoltán (ex-Irigy Hónaljmirigy). Doboknál az egykori Action tag, Keresztes ”Köpcös” Viktor. Folynak a próbák, koncertezések, majd ismét csere és 2013 januárjától, Ratkai ”Retekkoma” Miklós (ex-Akela) püföli a bőröket. A masszív hármas felállás elkészíti a zenekar pályafutásának legnagyobb sikerét, melyet egyszerűen csak ‘Rockhimnusz’ névre keresztelnek. A dal azonnal országosan ismert és kedvelt lesz, sokan a „Magyar We are the world”-ként emlegetik, hiszen egyfajta összefogás jelleggel olyan művészek adják a nevüket hozzá, mint például Nagy Feró, Vikidál Gyula, Rudán Joe, Petrás János, Szendrey Zsolt (Szasza) és Barbaró Attila.

Tizedik születésnapját 2013. novemberében a banda a Beatrice zenekar társaságában, ünnepli egy fesztivál keretein belül, amit „10 év mámor” névre keresztelnek. A Rockhimnusz egyre sikeresebb, 2014. februárjában, a HammerWorld magazin által meghirdetett közönségszavazáson, az „Év Dala” kategóriában, a top 10-be szavazzák a rajongók, ahol a 7. helyen végez.

A zenekar munkáit a folyamatos tag cserék ismét nehezítik, viszont a koncertezés, a munka nem áll le, habár a második lemez óta évek teltek el, a banda jó néhány koncerten túl van. 2017. tavaszán közös országjárásra indul az Akela zenekarral. A ‘SkalaZoo Víz’ névre keresztelt turné sikeresen zajlik, Veszprémben nézőszám csúcsot dönt ,a Metro Klub-ban.

A ‘Rockhimnusz’ 2017. őszére átlépi a 3 milliós nézettséget a youtube-on. A zenekar októberben ismét turnéra indul. A nagy sikerű tavaszi koncertezések után, ősszel folytatódik a ‘SkalaZoo Víz’ turné, az Akela zenekarral. A bulik mellett elkezdik az új lemez felvételeit, a budapesti Flameborn Stúdió falai között. A tervezett őszi megjelenés logisztikai okokból nem jön létre, a munka folyamatosan folyik és az év végére még egy szilveszteri hepaj is létrejön az Action zenekar társaságában, a budapesti S8 Underground Klub-ban. Év elejére a felvételek nagy része elkészül és az anyag átkerül a szolnoki Denevér Hangstúdióba. Cserfalvi ‘Töfi’ Zoltán hangmérnök veszi kézbe a dalokat, hogy azok méltóképp elnyerjék végső formájukat. A zenekar történetének legnagyobb költségvetésű és legösszetettebb anyaga készül, mind dalok, mind a hangzás tekintetében. A lemez munkálataira koncentrálva a zenekar úgy dönt, hogy a tavaszi országjárást kihagyja és csak a készülő anyaggal foglalkoznak. Májusban le forgatják az új lemez első dalának videoklipjét, ahol az egykori zenésztárs, Ambrus Zoli a főszereplő. Zoli mellett egy igazi különlegesség, a Knight Rider-ből jól ismert beszélő autó, KIT-nek a tökéletes mása is szerepet kap. Júliusban a ‘Rockhimnusz’ 5 éves lesz, töretlen sikerének köszönhetően addigra átlépi a 4 milliós nézettséget.

…..és a történet folytatódik….